Wat kost een schilder? Ontvang binnen 24 uur gratis offertes van professionele schilders!

Wat kost een schilder? Ontvang binnen 24 uur gratis offertes van professionele schilders!
4.75 (95%) 4 klantenbeoordelingen

Wat kost een schilder

Wanneer je jouw schilderwerk gaat uitbesteden, dan is de eerste vraag die bij je opkomt: wat kost een schilder? Het is handig om inzicht te hebben in zowel de uurprijs van een schilder als in de prijs van schilderwerken per m2, zodat je verschillende schilders kunt vergelijken.

Huisschilder gezocht? Jouw schilderwerk wil je natuurlijk zo goedkoop mogelijk laten uitvoeren door een professionele en betrouwbare schilder. Schildersplein heeft een enorme database gevuld met professionele en betrouwbare schilders. Wil je een aantal schilders vergelijken? Vul dan het offerteformulier in en ontvang binnen 24 uur de eerste vrijblijvende offertes van 6 schilders uit jouw regio. Vervolgens kun je eenvoudig de schilders vergelijken en kiezen voor de schilder die het beste bij jou aansluit.

Wat kost een schilder

Wat kost een schilder per m2? Een schilder hanteert vaak 2 soorten tarieven.

  • Uurprijs schilder
  • Prijs schilderwerken per m2

Wanneer je een groot oppervlakte wil laten schilderen, dan rekent een schilder prijs per m2. Voor een schilderklus met kleinere oppervlakten, zoals het schilderen van kozijnen en deuren, wordt er meestal een standaard uurprijs van de schilder gehanteerd. De gemiddelde uurprijs van een schilder en de gemiddelde prijs van schilderwerken per m2, is hieronder uitgewerkt. Met deze prijzen in je achterhoofd kun je schilders vergelijken en de beste en meest betaalbare schilder uitkiezen.

Kosten schilderwerken

Kosten binnenschilder Prijs incl. materialen en btw
Prijs schilderwerken per m2 € 30 – € 35
Uurprijs schilder € 35 – € 40
Prijs spuitwerk per m2 € 6 – € 10
Prijs sauswerk per m2 € 10 – € 15
Kosten buitenschilder Prijs incl. materialen en btw
Prijs schilderwerken per m2 € 35 – € 40
Uurprijs schilder € 40 – € 50

De uurprijs van een buitenschilder en de prijs van schilderwerken per m2 liggen hoger bij een buitenschilder dan de uurprijs en prijs van schilderwerken per m2 van een binnenschilder. Dit heeft te maken met de soort verf en extra materialen die een buitenschilder nodig heeft.

Tip! Huisschilder gezocht? Ga voor een winterschilder! Wist je dat een winterschilder in de koude maanden altijd op zoek is naar werk? De tarieven zijn in de wintermaanden extra aantrekkelijk, dus wacht niet en vraag snel een offerte aan voor een winterschilder.

Onderhoudscontract schilder

Als je zeker wil zijn van een goed onderhouden huis, sluit dan een onderhoudscontract af met een schilder bij jou uit de buurt. De schilder onderhoudt jouw huis perfect, zodat jouw huis er altijd netjes uit zal zien. De kosten van het onderhoudscontract met de schilder verschillen sterk per huis. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de staat en de grootte van het huis. Wil jij precies weten hoeveel het jou gaat kosten om een onderhoudscontract voor jouw huis af te sluiten? Vul dan het offerteformulier in en ontvang binnen 24 uur de eerste vrijblijvende offertes van 6 schilders uit jouw regio. Vervolgens kun je eenvoudig de schilders vergelijken en kiezen voor de schilder die jou het beste aanbod doet.

Ontvang de exacte kosten voor jouw schilderwerk

Wil je de exacte kosten voor jouw schilderwerk weten? Vraag dan vrijblijvende offertes aan bij schilders uit jouw regio. Het tarief van schilders kan namelijk erg verschillen. Om zeker te zijn van de juiste prijs kun je het beste verschillende schilders vergelijken. Dit kan via het offerteformulier van Schildersplein. Vul het offerteformulier in en ontvang 6 vrijblijvende offertes van schilders uit jouw regio. Vervolgens kun je de schilders vergelijken en voor een betrouwbare schilder kiezen, zonder dat je hiervoor de hoofdprijs hoeft te betalen.